Cerita

Dua Puluh Sen

Dua Puluh Sen

Assalamualaikum! Kenapa dua puluh sen? Dipendekkan cerita, saya dah tertidur tadi, tapi dapat panggilan telefon dan lepas tu tak boleh tidur balik. Tiba-tiba iPhone dah kehabisan bateri baru sedar charger hilang dan frustrated dan sekarang dah masuk random zone. So please DO NOT wake me […]

Setelah Berfikir Panjang

Setelah Berfikir Panjang

Setelah berfikir panjang, Taufiq tahu apa yang dia mahukan. Dia mahukan adik perempuan. Sebab adik perempuan cantik. “Bolehlah tolong-tolong Mak di dapur.” fikirannya yang naif bertali arus memikirkan betapa bagusnya kalau dapat adik perempuan. Taufiq tanpa ragu terus memberitahu ibunya yang sememangnya sedang berbadan dua. […]

KANVAS

KANVAS

Salam manis untuk anda yang membaca. Hari ini saya nak beri maklumat serba sedikit tentang sebuah zine yang bertajuk “KANVAS: koleksi puisi dan catatan hitam gadis”. Mungkin post ini separa bias kerana salah seorang penulisnya Cik Elena itu saya kenal lama, walau tidak rapat. KANVAS […]

Kenangan Nisfu Syaaban Saya

Kenangan Nisfu Syaaban Saya

Malam Nisfu Syaaban ni ada satu cerita lucu. Cerita kekeliruan saya yang agak “blur blur katak” bak kata seorang sahabat. Maklum lah anak sulung. Banyak tanya sendiri jawab sendiri. Semasa sekolah rendah, saya bersekolah di kampung di Tanjung Malim selama setahun setengah. Saya juga dihantar […]

Brad Pitt : A Secret of Love

Brad Pitt : A Secret of Love

Ada seorang sahabat saya yang baik menyuruh saya delete perkongsian cerita ini di Facebook kerana pakaian Angelina Jolie terlalu seksi dan mendedahkan. Tapi cerita ini mempunyai pengajaran yang bagus. Lalu saya abadikannya di sini 🙂 Terima kasih, Nadiah Azaman yang dirahmati Allah! My wife got […]