Ikan Sekarang Dah Mahal!

Dalam perjalanan ke tempat kerja tadi, macam biasa, berbual dengan Abah pasal banyak benda. He was talking about something when I randomly blurted “Bawal Sepuluh Ringgit? Mesti beli ni Abah! Mesti beli!”

Then he was like “Bawal? Kamu nak beli Bawal? Mana ada jual sini?”

“Ada tadi nampak signage. Dia kata RM10 je Bawal.”

Lepas terdiam kejap Abah tanya “Ni Bawal apa ni?”

Tiba-tiba tersedar I was talking to Abah… Terus ketawa.

“Haha ni tudung Bawal lah! Tudung square tu kita panggil Bawal.”

“Ohhh Abah ingat ikan Bawal. Mana ada jual situ ikan Bawal. Murah betul RM10. Sekarang Kembung pun RM12 sekilo. Abah dah lama tak beli ikan. Selalu beli ayam & daging. Terkejut ikan sekarang dah mahal.”

confuse ikan bawal

“Laaaaa. Ingatkan Abah tahu. OK lah jom selfie.”

*senyum*

This entry was posted in Cerita.

7 comments

  1. Adilasafie says:

    Something wrong dgn mata i, dari pagi td, i salah bace tajuk until i bace full story…( but yes, sebab salah baca tajuk, then i interested bace selanjutnya)

Leave a Reply

CommentLuv badge