Dinding Hati

Short note: Paku pada dinding, kalau dicabut semula, adakah akan kembali sempurna seperti sebelumnya? Tak mungkin. Sama juga halnya dengan hati. Kalau sudah luka, payah untuk sembuh. Menyakiti itu mudah, semudah menukul paku. Ketuk sekali dua dah lekat. Tapi bila ditanggalkan, dinding dah tak cantik. Berlubang. Letak filler pun masih cacat. Cat ber baca seterusnya

Menang

Assalamualaikum! I signed up for Silat Cekak a few months ago, but didn’t start class until about April, as my “pengijazahan” was delayed. Betul tu. Ijazah dulu baru belajar. Kalau ambil degree tu kita belajar bagai nak rak baru dapat ijazah kan? Yang ni kita kena dapat ijazah dulu baru boleh belajar. I never regret the day I sig baca seterusnya

Ikan Sekarang Dah Mahal!

Dalam perjalanan ke tempat kerja tadi, macam biasa, berbual dengan Abah pasal banyak benda. He was talking about something when I randomly blurted “Bawal Sepuluh Ringgit? Mesti beli ni Abah! Mesti beli!” Then he was like “Bawal? Kamu nak beli Bawal? Mana ada jual sini?” “Ada tadi nampak signage. Dia kata RM10 je Bawal. baca seterusnya

Happy Labour Day

Assalamualaikum! 🙂 Happy Labour Day! Cuti Labour Day (Hari Pekerja/Buruh) pastinya sama dengan cuti-cuti umum yang lain. Kita ambil masa untuk berehat dan meluangkan masa dengan keluarga (bagi yang tidak kerja shift). Jalan-jalan sambil ambil gambar, membeli belah… Ada juga yang mengambil kesempatan cuti umum untuk melangsungkan perkahwina baca seterusnya