Recent Posts

Melepas Rindu di IMKK 2014

Melepas Rindu di IMKK 2014

Assalamualaikum 🙂 Saya berpeluang menghadiri satu kursus motivasi 4 hari bulan lepas (Mac). Kursus ini, in a nutshell, LUAR BIASA. Bukan sahaja daripada segi isi ceramah (content), malah aktiviti praktikal yang disusun memberi impak yang cukup besar buat saya. Itulah “kursus”nya. Intensif Magnet Kekayaan & […]

Kisah Pernikahan Saidina Ali

Kisah Pernikahan Saidina Ali

Apabila sempurna akal, kurang perkataan – Saidina Ali Assalamualaikum, sweetheart 🙂 I was looking for Saidina Ali’s quote – something about keeping more secrets will make you stronger. I read it about a few years back but I can’t seem to find in on Google. […]

Malam Ketiga

Malam Ketiga

Assalamualaikum, sayang 🙂 Ini adalah malam ketiga rutin tidur saya gagal. Susah benar melelapkan mata. Nasib baik ada kawan sudi berbual di Whatsapp. Tapi tengok gaya mungkin kejap lagi saya bakal ditinggalkan juga. Hampir jam 1. Masih lagi tidak boleh lelap. Malam ni nak cerita […]

Dua Puluh Sen

Dua Puluh Sen

Assalamualaikum! Kenapa dua puluh sen? Dipendekkan cerita, saya dah tertidur tadi, tapi dapat panggilan telefon dan lepas tu tak boleh tidur balik. Tiba-tiba iPhone dah kehabisan bateri baru sedar charger hilang dan frustrated dan sekarang dah masuk random zone. So please DO NOT wake me […]

Thank You, and I Love You Too! :)

Thank You, and I Love You Too! :)

Assalamualaikum, Love! 🙂 Do you know what sucks the most, being single? Habis orang keliling nak match make kita! Tiba-tiba semua orang ada “eligible bachelor friend” untuk diperkenal. Tiba-tiba kawan kita rasa mungkin dengan orang ni boleh kot eh I rasa this guy is suitable […]